Салат з помідорів за 5 хвилинм. У сезон овочів готую його завжди
Все готується швидко і легко, буквально за 5 хвилин. Сьогодні я готую чудову закуску-салат з помідорами. Закуска виходить неймовірно смачною, ароматною і з’їдається одну мить.
Для приготування мені знадобиться
- Помідори – 5 шт.
- Цибуля червона -1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сир твердий – 20 г
- Зелень
- Сік лайма – 2 ст. л.
- Гірчиця в зернах-2 ч. л.
- Оливкова олія-3 ст. л.
- Мед-1 ст. л.
- Сіль і перець за смаком
Одну червону цибулину середнього розміру, нарізану пір’ям (можна використовувати звичайний білий салатний цибуля). перекладаю в миску і заливаю холодною водою і залишаю постояти 5 хвилин. Завдяки такій витримці гіркоту покине його.
Готую заправку. У миску я додаю 2 чайні ложки з гіркою діжонської гірчиці, 2 столові ложки соку лайма (можна використовувати лимонний сік замість соку лайма). Додаю столову ложку меду, можна замість меду використовувати цукор.
Солю приблизно половиною чайної ложки солі, трохи чорного перцю і 3 столові ложки оливкової олії. Все добре перемішую.
Розрізаю помідори на 6 частин і викладаю всі помідори на тарілці. Далі кладемо цибулю на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу. Цибуля залишається. хрусткий, але вже не гіркий.
Дрібно нарізаю один зубчик часнику і додаю дрібно нарізана, невеликий пучок кропу. Зверху я посипаю помідори цибулею і часником. Змішую заправку і поливаю нею помідори і цибулю.
Зверху я натираю трохи сиру на дрібній тертці, буквально 20 грамів. І посипаю зеленню кропу. Закуска з салату з помідорами готова. Все готується дуже швидко і просто. Бажаю всім приємного апетиту.
До речі, якщо цю закуску не подавати відразу до столу. Можна просто покласти помідори, цибуля, заправку і кріп в банку, і ця закуска може зберігатися досить довго. Наприклад, можна взяти цю банку з помідорами з собою на шашлики або пікнік на відкритому повітрі.
Якщо вам сподобався рецепт, будь ласка, поставте лайк. Пишіть свої коментарі, діліться ними зі своїми друзями в соціальних мережах. Підпишіться на мій канал, щоб не пропустити нові цікаві рецепти.